Yin Yoga

Yin Yoga er 75 min blid, rolig yoga, der arbejder på at smidiggøre bindevævet dybt inde mellem og omkring muskler og led og som giver stressede hoveder tid til ro. Yin Yoga spænder kroppen af i lange, dybe stræk, der spænder af dybt ind i kroppen. Det meditative tempo betyder, at både krop og sind afstresses.

Det kan virke ’provokerende’ fysisk og mentalt at skulle ligge længe i en yogastilling, mens musklerne afspændes – men det er her, at kroppen giver slip på spændinger. Du vil mærke hvordan du efter et stykke tid finder ro i stillingerne, kan smelte ind i dem og give mere og mere slip på spændinger og modstand.

Det er især bindevævet, der arbejdes med i Yin Yoga. Bindevæv er det væv, som forbinder alt væv i kroppen, en slags hinder der dækker hele kroppen, omslutter sener, muskler, knogler og organer. Bindevævet er fyldt med nervetråde, og hvis du spænder i kroppen, har skader eller er stresset, vil bindevævet trække sig sammen og give dig følelse af smerte, stivhed og træthed. Smerte eller ømhed et eller flere steder i kroppen, kan sagtens have rod i, at dit bindevæv er skadet, belastet eller usmidigt andre steder i kroppen. Et eksempel på skadet bindevæv kan være stressspændinger eller arvæv efter en operation.

Men også for knoglerne er Yin Yoga godt. Knogler skal også ”stresses” for at forblive sunde, og det skal være en passende ”stress” Yin Yoga giver kompressionsstress til knoglerne, især i den nederste del af ryggen. I Yin Yoga holdes strækkene længere, hvilket tillader at knoglerne stresses i længere tid. Dette giver større ”recovery response” – og når knoglerne har været udsat for stress i længere tid, vil de vokse sig stærkere.

Nogle af de vigtigste fordele ved at dyrke Yin Yoga er: Du får øget fleksibilitet, holder din hud ung gennem øget hydrering, hjælper med at rense toxiner ud af bindeværet i kroppen. Stimulerer Chrondrocytter og osteoblaster, som danner brusk og knogler. Genetablerer den oprindelige bue i rygsøjlen, især i nedre del af ryggen men også ved brysthvirvler. Modvirker eller reducerer sammentrækning, hvor ligamenter og ledkapsler skrumper og reducerer leddets bevægelig.

Alle kan deltage

Alle – uanset alder, kropstype, skader og skavanker kan være med. Yin Yoga er blid yoga for alle kroppe – og skulle der være øvelser eller stillinger, din krop ikke kan være med til, er vi altid klar på at vise dig en alternativ øvelse som du kan være med på.

Det allervigtigste er, at du har lyst til at prøve en time eller halvanden og mærk hvad Yin Yoga kan gøre for din krop og sind.

Du er også altid velkommen til at komme forbi og få en prøvetime/drop-in klasse og mærke hvilken yoga-type, der er bedst for dig. Har du spørgsmål til timen eller til yoga generelt er vi altid klar til at svare på dine spørgsmål. Se pris for prøvetime/drop-in under priser.

Velkommen til Hot Yoga Denmark!