At tage en yogaklasse kan gøre dig fantastisk godt tilpas, og regelmæssig praksis hos Hot Yoga Denmark i Kongens Lyngby kan både lindre smerter, afhjælpe kroniske tilstande i kroppen, og give overskud i en stresset hverdag. Der er mange fordele ved yoga, som du kan læse nærmere om i dette indlæg.

Yoga lindrer dine rygsmerter

Rygsmerter kommer ofte pludseligt og kan skyldes både dårlig holdning eller overbelastning, hvis du f.eks. løfter noget tungt, laver en forkert, eller pludselig drejning af ryggen. Undersøgelser viser, at du kommer dig hurtigere, hvis du sørger for at bevæge dig; og du nedsætter samtidig risikoen for igen at få ondt i ryggen.

I de fleste former for yoga arbejder du med at gøre rygsøjlen stærk og fleksibel. Du strækker og bøjer dig i alle retninger og vil hurtigt opdage, at dine rygsmerter lindres og måske helt forsvinder. 1-2 yogaklasser om ugen er nok og hjælper med en bedre holdning, styrker din core muskulatur, og styrker dine ben. En kombination af både en stille form for yoga som Yin Yoga og en mere udfordrende som Hot Bikram Yoga er særdeles effektivt til lindring af rygsmerter.

Åndedrætsøvelser mindsker gener ved astma

Det, at forbinde åndedrættet med bevægelse og at lave specielle åndedrætsøvelser, er en fundamental del af yoga. Ved regelmæssigt at træne yogiske åndedrætsøvelser, styrker du dine lunger og øger din lungekapacitet betragteligt, selv på meget kort tid.

Ifølge Astma-Allergi Danmark har mellem 250.000 og 300.000 voksne danskere diagnosen astma. 70 % af dem, der har astma, har også allergi, der kan udløse eller forværre symptomerne. Der er mange yogaøvelser, du kan lave som afhjælper generne ved astma. Ud over effektive åndedrætsøvelser handler det om yogaøvelser, der udvider brystkassen, gør dine skuldre mere mobile og åbner op på bagsiden af lungerne, og øvelser der detoxer hele din krop.

Yoga og vægttab

Hot Bikram yoga giver dig alle facetter af yoga og er på samme tid udfordrende og får pulsen op og beroligende for nervesystemet og kroppen. Med lidt træning bliver det en meditation i bevægelse.

En regelmæssig praksis resulterer ofte i forbedret forbrænding og vægttab (toning af kroppen).  Når du sveder og renser kroppen ud, er en af de positive sideeffekter også, at dine madvaner ændrer sig og du får lyst til mindre sukker og mere lyst til sund mad.

Stress og uro? Find din indre kilde af velvære og ro

At berolige sindet på yogamåtten eller bare det at bruge tid på omsorg for dig selv, kan have omfattende positiv effekt på hele dit mentale helbred. Yoga er noget af det bedste du kan gøre for at komme i kontakt med din krop og berolige sindet, når hverdagens mange krav lægger pres på dig og til tider måske får dig til at miste kontakten til dig selv.

En regelmæssig yoga praksis vil uden tvivl hjælpe dig til et større mentalt overskud, mindske stress og give dig en meget bedre forbindelse til dig selv og din krop. Kig dig omkring på de andre, når din yogaklasse er forbi og du vil se, hvordan roen har bredt sig over deres ansigter, øjnene er klare og smilet ikke til at tage fejl af – det er yoga og wellness.

Større overskud og vitalitet

En af de mest fantastiske virkninger af yoga er, at det giver en masse overskud og energi. Min lærer fra Indien plejede at sige, at en hel Hatha Yoga klasse (Hatha er baggrunden for bl.a. Hot Bikram Yoga) giver så meget ekstra energi og sundhed til kroppen, at det svarer til at forlænge livet med 16 dage.

Mange kommer til yoga, netop fordi det giver dem overskud i deres hverdag, både fysisk og mentalt; det kan være så vanedannende, at nogle tager 2 klasser på samme dag. De har mærket effekten: Yoga holder dig både sund og ung!